به گزارش خبرنگار مهر، حسین فرشیدی صبح سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد اینکه آیا امکان انجام پلاسما درمانی در استان وجود دارد؟ بیان داشت: ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو آغاز به روش پلاسما درمانی برای بیماران کرونا را در دستور کار قرار داد و تأثیر این درمان در کشور موفق بوده است.
وی عنوان کرد: اجرای پلاسما درمانی در استان هرمزگان وجود دارد، هم دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و هم انتقال خون استان آمادگی کامل برای اجرای این نوع درمان را دارند. اما برای اجرای این نوع درمان باید افرادی هم داشته باشیم که اهدا کننده پلاسمای خون باشند. باید از افرادی که به کرونا مبتلا شده و بهبود یافتهاند و دوران قرنطینه بعد از درمان را سپری کردهاند اعلام آمادگی برای اهدا کنند.
فرشیدی تاکید کرد: واحد عفونی علوم پزشکی هرمزگان و سازمان انتقال خون بندرعباس این آمادگی را برای دریافت درخواست بیماران بهبود یافته دارند. هم امکانات و هم اجرای مراحل درمان به صورت پلاسما درمانی در استان وجود دارد. شرایط آزمایشگاهی مناسبی در استان برای اجرای پلاسما درمانی فراهم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد تعداد مبتلایان اتباع بیگانه در استان به بیماری کرونا خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۲۰ نفر از اتباع خارجی به دلیل ابتلاء به بیماریهای حاد تنفسی و کرونا به مراکز درمانی هرمزگان مراجعه و بستری شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه تعداد جواب آزمایش ۲ نفر از اتباع بیگانه در استان مثبت بوده است، افزود: همچنین آزمایش کرونای یک نفر از اتباع بیگانه در پارسیان و یک نفر دیگر در کیش نیز مثبت بود که در روند درمان قرار گرفتند. تمام خدمات درمانی و بستری برای این افراد رایگان است و هیچ وجهی از آنان دریافت نمیشود.
به گفته فرشیدی هم اکنون پنج نفر از اتباع بیگانه به دلیل بیماری حاد تنفسی بستری هستند و ۱۱۵ نفر پس از بهبودی ترخیص شدهاند.
وی با بیان اینکه اخبار نادرست و ناصحیح در فضای مجازی نیز همه را آزار میدهد. ابرازداشت: کرونا ویروسی واگیردار است که نهتنها سلامت جسمی افراد بلکه وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سایر مسائل را درگیر کرده است، در تاریخ هرمزگان نیز بیماریهایی همچون مالاریا با سابقه فراگیری تعداد وسیعی وجود داشته است.
فرشیدی با اشاره به اینکه هم باید به دنبال عدم گسترش سایر بیماریها باشیم و هم مانع شیوع ویروس کرونا شویم، خاطرنشان کرد: باید مواظب حضور بیماریزا پشه آئودس نیز باشیم و باید رصد مناسب صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه از فعالیت و کمک سمنها حمایت میکنیم، اظهار کرد: هرگونه وسیلهای که انتقال ویروس را کم کند، نقش مهمی دارد و استفاده از ماسک پارچهای هم بهطور حتم تأثیر دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: باید به هر شکلی ارتباط ویروس با صورت، دهان و چشم را قطع کنیم و حتی ماسک پارچهای هم در این راه تأثیر دارد.
وی ادامه داد: انتظار داریم با پایان مهلت شدن ثبتنام سلامت کارمندان در سایت اعلامشده نیز تمامی ادارات مشارکت لازم را داشته باشند گرچه تاکنون تمامی انتظارات ما محقق نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با بیان اینکه کرونا بیماری ویروسی است و انتقال آن سریع است، افزود: این بیماری در افرادی که دارای بیماریهای قلبی، ریوی یا دیابت هستند و به شرایط حاد برسد به بخشهای ویژه منتقل شوند و به همین دلیل باید هرچه سریعتر افراد مبتلا را پیدا کنیم و این شایعه که به دنبال آزادسازی ویروس و همهگیری آن هستیم شایعهای بیاساس است و اصلاً صحت ندارد.
فرشیدی خاطرنشان کرد: روزانه نیز با انجام ۳۰ تست در روز نیز فعالیت خود را آغاز کردیم که باید به تهران ارسال میشد اما با تلاشهای شبانهروزی امروز ۳۰۰ تست در هرمزگان نیز انجام و مورد آزمایش در استان قرار میگیرد که تا پایان فروردینماه با تأمین تجهیزات موردنیاز به ۴۰۰ تست در روز میرسد
وی با اشاره به اینکه تاکنون دو هزار و ۴۰۰ تست صورت گرفته است، اضافه کرد: باید با افزایش امکانات به سمت افزایش موارد تست پیش برویم و ایمنسازی همگانی نیز بههیچوجه صحت ندارد.
فرشیدی با بیان اینکه در بحث مقابله با کرونا دورههای مختلف داشتیم، اظهار کرد: دوره نخست اطلاع از وجود کرونا مثبت نداشتیم و در دوره بعد پس از تائید مبتلا نخست کرونا نیز تمامی اقدامات لازم درمانی صورت گرفته و در تلاش برای افزایش سرعت یافتن کرونا مثبت هستیم.
وی ادامه داد: متأسفانه کرونا نیز بیماری است که بسیاری افراد در جامعه ممکن است علائمی نداشته اما ناقل باشد و همین موضوع کار ما را سخت کرده است.
وی با بیان اینکه روزانه بیماران بسیاری در بخشهای مختلف داریم این امکان وجود ندارد از تمامی آنها در ورود اولیه سی تی اسکن بگیریم، اظهار کرد: این امکان نیز که بخواهیم از تمامی افراد جامعه سی تی اسکن ریه بگیریم، وجود ندارد.
۷ مورد مثبت زنان باردار به کرونا در هرمزگان
فرشیدی با اشاره به تشخیص هفت مورد خانم باردار کرونا مثبت در هرمزگان، اضافه کرد: هر فرد مراجعهکنندهای به بیمارستانهای هرمزگان که علائم کرونا را داشته باشد ابتدا سیتیاسکن گرفته و سپس مورد تست قرار میگرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با بیان اینکه به دلیل شیوع کرونا نیز عملیات اجرایی و بهرهبرداری از بیمارستان شریعتی بندرعباس به تعویق افتاد، ادامه داد: امیدواریم تا اواخر خردادماه بیمارستان شریعتی بندرعباس به بهرهبرداری برسد.
وی عنوان کرد: موارد مثبت کرونا در روستاهای هرمزگان نیز مربوط به افرادی بود که به شهرها تردد داشتند و باید دقت کنیم در حال حاضر نباید افراد به دنبال جابجایی جمعیت باشند و متأسفانه این موضوع بهطور دقیق انجام نشد.
به لحاظ مبتلایان به کرونا در روند صعودی قرار داریم
فرشیدی با اشاره به اینکه همچنان هرمزگان از لحاظ مبتلا کرونا مثبت در روند صعودی قرار دارد، تصریح کرد: خوشبختانه پیک صعودی کرونا در هرمزگان کند است و این کندی سبب کنترل مناسبتر آن میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان باید افراد نیز با دانشگاه علوم پزشکی تعامل داشته و در کنترل آن همکاری کنند، اظهار کرد: تاکنون در شهرستان بشاگرد بیمار مبتلا به کرونا پیدا نشده است.
وی با بیان اینکه بیشترین تراکم بیمار به جمعیت در استان هرمزگان به جزیره کیش تعلق دارد، اضافه کرد: بیشترین آمار کرونا مثبت در استان هرمزگان به شهرستان بندرعباس تعلق دارد.
این خبر تکمیل میشود....
نظر شما